22 oktober 2005

+Magont -Snälla barn

I morse vaknade jag relativt tidigt men lyckades somna om till 9:10 då jag kände mig tvingad att ta mig upp för frukost, skulle ju köra Podypump kl. 11 och det är ju bra om man inte precis har ätit när man kommer dit. Fick tvinga upp sambon ur sängen, han var inte pigg (undra hur länge han låg och läste artiklar igår, själv släckte jag vid 01:00 då en snorig Herman hade kommit och lagt sig brevid mig och snott min kudde).

Jag tog en rask promenad till gymmet och hade på mig för lite kläder, kylan grep tag om smalbenen och jag fick ONT. Kände även av stretchövningarna från Bodybalancepasset, insidan av låren var inte vad de brukar vara. samtidigt var det skönt att känna att det "lilla" man gjorde på BB-passet tog. Har nästan börjat tycka om träningsvärk :-)

PÅ Bodypumpen så ökade jag vikterna för ben och rygg igen, och nu kändes det rejält, frivändnignarna var inte lika plättlätta som tidigare. Nästa gång skall jag nog försöka öka biceps oxå men triceps får vänta ett tag till. Jösses att några muskler kan vara så svaga. Men dipsen går bra, tycker inte de är såååå jobbiga som instruktörerna försöker få det till, kanske gör jag fel?

Vincent & Herman har idag visat sig från sin värsta sida. När jag kom hem från träningen så var det nabbipärlor över hela köksbordet och köksgolvet och de vägrade plocka upp. Fick dem att plocka upp hälften till slut men resten fick åka i dammsugaren. Sen försökte jag få dem att plocka upp på sitt rum men det gick trögt men med löfte om att få gå till kiosken och själva få välja lördagsgodis snabbade på det hela lite. Vid lunchen (rester av gårdagens soppa) så höll Herman på att leka med maten och Vincent ville bara äta mackor, tjafs tjafs... Så på eftermiddagen klädde vi på oss varmt allihop och gick de 400 metrarna till kiosken. Ungarna fick peka på vad de ville ha. De köpte godis får 21 kr totalt. Väl hemma rusade de ner i källaren och installerade sig framför barnprogrammen. jag fick världens huvudvärk och kröp ner under täcket och försökte sova en stund. Vincent kom upp och skrek i mitt öra att han ville ha annat godis, det var bara godishalsbandet som var gott, resten var äckligt. Försökte förklara att han hade ju valt godiset själv och det fanns inget annat. Skitsur rusande han ner till TV-rummet igen.

Hörde hur Henrik gick ner efter honom och kom upp skitförbannad med 2 ungar i släptåg. De hade spottat ut de äckliga godisarna i soffan och kladdat godis på hela golvet. Henrik var riktigt arg, dessutom såg det ut som en orkan gått förbi i källarn alla soffkuddar på golvet, videoband utspridda överallt. Barnen fick källarförbud av Henrik. Vet inte hur han tänkt att lösa det. Jag önskar att han kunde diskutera sådant med mig innan han bestämmer att barnen inte skall få vara i källaren själva och se på TV mer. Undra om han tänkt igenom det överhuvudtaget. Nu kommer han väl få sitta där nere och hålla dem sällskap vid Bollibompa varje dag då för jag tänker inte ha 2 skitförbannade barn som står och skriver att de skall se bompa när jag lagar mat efter jobbet. Hade för mycket huvudvärk för att ens orka diskutera saken med Henrik idag. Suck, varför skall det vara så jobbigt att var förälder? Skall bli skönt att få ta paus några dagar.

Pga huvudvärken hade jag ingen lust att laga mat idag så jag for till MingPalace och hämtade pizza. Jag har nog inte ätit pizza på minst ett halvår. Min mage brukar tycka att det är för fett och jag får magkramp. Men jag var lite sugen så jag trodde jag var smart när jag valde en med biff (brukar ju vara relativt magert kött) på och bad dem lägga på hälften av den ost de brukar ha på pizzan. Det jag inte visste var att biff betydde att de hade strimlad biff liggande i olja som de lade på pizzan och sen måste pizzabagarn missuppfattat mig för antingen tog han bort hälften av osten på halva pizzan eller lade på extra ost på halva pizzan. Det var vilket som mängder med ost på ena halvan och det låg ett par millimeter flott över hela pizzan. Jippe med tanke på min mage. Tog hushållspapper och pressade mot pizzan och blev av med det värsta flottet. Åt sedan den halvan som hade lite mindre ost.

Att mata in 200 gram pizza i VK var heller inte så uppmuntrande: 528 kcal, tur jag inte hade tokätit resten av dagen. Magen tog stryk dock, hade kramp i ca 2 timmar men det lättade som tur var och jag tog 30 minuter på motionscykeln framför 50-årsfirandet av Eurovision Song Contest och åt sen 150 gram(hur sjuk känner man isg inte när man står med vågen och mäter upp glass?) Carte d Or Light Choklad mmm vad gott det var. Länge sedan jag åt bara glass, har ätit typ en matsked till en bit chokladkaka eller så tidigare. Men arför köpte jag chokladglass, jag får ju ont i magen av choklad så nu mår jag inget bra alls.

I morgon blir det att fara till Luleå på ett Powerstrike Impact pass men innan dess (kl 14:00) skall hela familjen på barnkalas, en kompis till Herman fyller 3 år. Hanskall få en ny tiara och fe-spö i present. Hittar jag en sådan klänning som Herman har får han nog den oxå :-) Han gillar precis som Herman att vara prinsessa :-) Sen får vi väl se om jag lyckas få lite mat eller filmsällskap på kvällen. Jag är ju ändå WoW-änka på söndagskvällar.

På PSI:n kommer jag banka skiten ur säcken, har lite uppdämd ilska tror jag.

På återseende!

Inga kommentarer: