04 oktober 2005

+Skräckfilm -Kilon

Bild från http://www.sxc.hu något moddad av mig
Så var det tisdag igen och skräckfilmsdag, höjdpunkten på veckan just nu enligt mig. Är så glad över att ha hittat någon att se på skräckfilm med. Hoppas att det kan fortsätta framöver för det är så skönt med ett avbräck i vardagslunken och få krypa upp i soffan under en filt och mysa framför en film och förhoppningsvis få bli lite skrämd på köpet. Men jag vet inte om jag blivit avtrubbad eller om skrämselfaktorn är lägre i filmer idag. Eller ja skrämd som i att hoppa till över plötsligt ljud/upphoppande/framhoppande saker kan jag ju bli men den där underbar känslan av rädsla som sätter sig i ryggraden är svår att hitta nu för tiden.

Hitills har vi avverkat:

Saw var väl den som fick mig att känna mest, Jacob's Ladder är oxå lite småkuslig men det är inte den där känslan av skräck i kroppen. Man skall liksom känna antingen "näää nu vågar jag inte se mer" eller "faan hur skall jag nu våga sätta mig i bilen och köra hem?*". Fick dock ett tips på helgon.net om The Desent som tydligen skall vara riktigt bra, dessutom är den brittisk vilket är lite kul då det inte kommer så mycket brittisk skräck. Se filmens webbplats. Citat från SPIRALMIND som skrev om den "man sitter helspänd för det är väldigt oväntade ”hoppa till” stunder:P dessutom känns filmen råare och har mer attityd än vad man är van med i dagens skräckfilmer som scream o sån skit. helt klart en givande film." och från recensioner på imdb "The Descent keeps you at the edge of your seat throughout, struggling for breath as you feel the walls in the cinema closing in. This is a film to watch in a very dark cinema with great surround sound. You almost feel the creatures closing in around you." och "The descent is purely terrifying. It will provide you with an experience that relates entirely to those of the characters on screen. Each one is trapped, isolated and alone. In that theatre, you will understand the fear of having no escape." Även de på forumetwww.skrackfilm.org hyllar den.

Låter helt klart som en film jag bara måste se, gärna då i ett mycket mörkt rum, bäst vore ju på bio i en liten salong men vad är sannolikheten att den går upp i Luleå/Boden?

Annat att längta efter är Saw 2 och Corps Bride av Tim Burton och jag har ju fortfarande inte sett filmen innan The Nightmare Before Christmas så den får jag ta och se först.

Annat på min att-se-lista (lite blandade genre):

Har du något tips på en riktigt bra skräckfilm/thriller så lämna en kommentar så skall jag fylla på min att-se-lista. Sen vill jag rekomendera www.skrackfilm.org och deras forum till alla som gillar skräckfilm.

Ja jag vet att jag tjôtar om min vikt men idag är jag något förbryllad för vågen visar fortfarande bar 56 kg. Hur mycket vätska kan man tappa? Är jag helt uttorkad? Eller har jag tappat med i fettvävnad, ingen fara skedd i så fall det finns att ta av på magen :-) Men det är ju lite konstigt att jag efter några dagars mindre bra mat väger mindre än någonsin (eller i alla fall de senaste 10 åren). Ja ja, jag har ju slarvat med träning ett par dagar oxå så glykogener lär ju vara slut och därmed inte bidraga till vikt de heller.

*Ni som är singlar kan ju alltid använda det som ett trick för att få flickan/pojken att stanna kvar över natten. Ett av mina längre förhållanden började så :-)

Inga kommentarer: