30 november 2005

+20" Flat screen & Färglaser -Trafikvett

Idag fick jag hem min nya skärm en 20" flat screen (Dell Ultrasharp 2001FP), den är "fetnice" så nu blir det nog mer tid framför burken i arbetsrummet än den bärbara jobbdatorn (som brukade få följa med till säng). Passade även på att stoppa in 1GB extra minne i burken (nu 1,25 Gb totalt). När jag skulle stoppa in minnet var jag ju tvungen att öppna datorn och jesus vad damm. Det var nog en hel dammråttesläkt som bestämt dig för att min dator var ett bra ställe att bo på. Nu får de bo i dammsugarpåsen istället.

Dessutom fick jag hem åbäket till skrivare oxå, en färglaser (Dell 3100cn) som väger en bra bit över 40 kg. Lådan hade inte gått in i min bil så jag tittade lite snällt på Thomas på jobbet som i förrgår packade upp och installerade sin egen och frågade om inte han kunde fixa min oxå och visst kunde han det. Sen fick jalle agera muskel för att bära eländet till min bil. Skrivaren fick sedan åka med mig i passagerarsätet med bältet om sig :-) Man måste ju färdas trafiksäkert. Hur säker nu skrivaren kändes med mig bakom ratten på en snörökig 95:an.

Tur för skrivaren att den sen inte var kvar i bilen när jag for till gymmet för jag var sen och väldigt stressad (inte blev det bättre av att järnvägsbommarna gick ner precis framför mig och att jag fick rödljus i de 3 korsningar som är mellan hemmet och gymmet). Nästan framme vid gymmet så skulle jag göra en vänstersväng och då kom tre äldre damer och skulle korsa vägen jag skulle svänga in på så jag hade fullt upp med att hålla ögonen på dem och glömde helt bort att kolla på mötande trafik. Började svänga och sen var vi två bilar som fick bromsa hårt och gira för att undvika en krock. Det var nära och hade skrivaren varit med hade den nog efter det vägrat att betjäna mig.

Efter ett jobbigt spinningpass (låt oss säga att jag inte behövde anstränga mig mycket på uppvärmningen för att få hög puls för näradödenupplevelsen ute på vägen hade redan givit mig rejäl pulsökning), corepass och lite styrke for jag extremt lugnt hem.

Väl hemma så tänkte jag att jag skulle testa skrivaren men kunde inte för mitt liv komma på vad jag skulle skriva ut. Här har man alltså en värstingskrivare men inget att skriva ut hmmmm. Hur blev det så? Nogge föreslog Operaxprestentationer men Hem-PC får ju inte användas till jobbgrejer, funderade på någon snygg "hunk" att hänga upp på väggen på jobbet men kunde inte hitta någon bra bild. Så istället gjorde jag sambon glad och skrev ut en bild på mig själv. En naken Bea som ser ut att sova, en bild jag själv tycker är ganska fin. I morgon får jag väl leta lite bland fotona och se om jag inte har några bedårande bilder på barnen att skriva ut kanske förra årets julkort kan fungera som testbild. Argh!! Jag har ju glömt att fixa julkort från oss utan bara trixat med andras, hmm undra om man kanske skulle skippa "titta vilka söta barn vi har julkorten i år och skicka något annat". Men hitills har ju julkorten varit rätt söta eller vad sägs om dessa:
2001
(Bilder på Vincent tagna av min kompis Kent Ola Lennerö, Vincent är 6 månader på korten)


2002
(Fotot på Herman taget dagen efter hans födelse (han är född 22/12) och han hade då inte fått sig något namn, den skeptiska tomten är från Vincents förskolas luciatåg det året, bara utskickat via e-post)


2003

(Foto taget av mig och manipulerat av mig, är ni nyfikna finns originalfotot att beskåda)


2004

(bild tagen av mig och manipulerad av mig, är ni nyfikna finns originalfotot att beskåda) Klicka på bilden för större bild.


Bild på skrivare och skärm kommer från Dell.

Inga kommentarer: