17 december 2005

Ibland är karmat bara halvkasst :-)

Så fort jag skall göra något trevligt så brukar det ju sluta i pannkaka. Konstigt nog blev inte jobbets julfest inställd men å andra sidan så tappade jag bort mitt armband lagom till middagen och satt och grämde mig över det hela kvällen (fast det återfanns senare). Men det var väl mitt fel att min filmvän blev ivägskickad till Rom istället för att få gå på julfest, jag menar vi hade ju planerat att se film på tisdagen. Men den den högre makt som då och då (för det mesta enligt mig) ser till att jag inte får göra något som är planerat och kul såg då till att stoppa det. Synd bara att mitt dåliga karma drabbar andra.

Idag skulle eventuellt jag och en kompis fika på stan som paus i julklappshandeln, jag gjorde ett försök kl 14:15 att ringa men vi har ju Vodafone och då tro att man kan ringa var som helst i stan är ju en lögn. 14:28 bestämde jag mig för att kolla om jag hade täckning och såg då ett SMS från fikakompisen (inkommit 14:17). Ringde upp och fick ett "Jättelitebatteri kvar" i örat. Vi han precis bestämma plats för mötet (Börje Ohlssons café) och sågs sedan där. Han hade varit på väg hem precis när jag ringde. Mitt dåliga karma var inte dåligt nog idag för att hinna suga ur hans mobiltelefonbatteri och glad är jag för det för jag fick gott fika (en Sarah Bernhardbiskvi, någon som har recept på sådana?) och trevligt sällskap.

Nu blir det väl till att ha lite koll på maten ett par dagar så jag sen kan frossa över julen :-) Skall försöka och sätta mig ner och planera vad vi skall ha på julbordet, det är ju bara jag, sambon och barnen som skall äta men det bör ju finnas lite av varje att tugga på ändå.

Idag var det dags att flyg-oroa sig igen och i morgon oxå, måste alla hålla på att flaxa omkring jämt?

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Skall försöka och sätta mig ner och planera vad vi skall ha på julbordet, det är ju bara jag, sambon och barnen som skall äta men det bör ju finnas lite av varje att tugga på ändå."

Du Jane - han Tarzan! (???)

Béatrice Karjalainen sa...

Jag gillar att matplanera, det gör inte han. Däremot kommer jag givetvis prata med honom om vad han vill ha (men sannolikheten att han svarar något anant än det vi brukar ha på julbordet är rätt liten med tanke på att han nog aldrig öppnat en receptbok eller mattidning i syftet att inspireras). Däremot kommmer han stå för bakandet av bullar, matbröd mm. Han är betydligt bättre än mig på att baka.

Anonym sa...

Åhå - då är jag lugn.