05 december 2005

Socker i honung?

Ibland blir man förvånad när man läser saker och ting. Läste på om huskurer vid förkylning och stötte på följande:

If you’re NOT allergic to protein, especially chicken eggs what I mean here, you could take one or two chicken eggs (always better fresh from the farm). Take the yellow (the yolk) only, mix with 2 tablespoons of pure genuine honey (don’t buy ones which are mixed with sugar!). You could add more honey if you don’t like the smell of raw egg yolk. If you have brandy/ rhum/ vodka/ whisky, add just one teaspoon or maximum one tablespoon of just one kind of alcolholic substances I mentioned before. The alcoholic substances will make you feel warmer. Mix well, and drink/ consume it with spoon. Better after meal.


Honung med socker i? Vem köper honung med socker i? Jag visste inte ens att det existerade.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Var det en amerikansk site?
Är jag förvånad?

Finns säkert sockrad honung i USA.

Säkert har marknaden efterlyst det.

Anonym sa...

Ovanstående kommentar var min. (För snabb på sänd-knappen, som vanligt)

Béatrice Karjalainen sa...

Jupp amerikaner är lustiga.

Anonym sa...

Tyvärr finns det en hel del förfalskningar av honung runt om i världen.

En vanlig förfalskning är att blanda i ca 1/3 fruktsocker och vatten i honungen för att få fram en flytande honung som håller sig flytande länge.

Två exempel på denna förfalskning på den Svenska marknaden är Kasro flytande honung från Turkiet som säljs på Hemköp. Samt SBR's honungsförmedling "Svenska flytande honung".

Sen finns det fabriker som tillverkar "honung" på konstgjord väg helt från grunden.

Det man kan tänka på är att det är den flytande honungen som är mest utsatt för förfalskning.

Béatrice Karjalainen sa...

Där ser man. En liten koll på amerikanska marknaden sa oxå att de faktiskt säljer honung med tillsatt socker i. "I need my sugar" verkar vara starkt i det stora landet i väster.

Själv köper jag sällan flytande honung men de gånger jag behöver det skall jag undvika märkena du nämner. Hmm trodde man kunde lite på SBR.

Anonym sa...

I Sverige har vi inga växter som ger naturligt flytande honung, vår honung stelnar snabbt. Men efterfrågan på flytande honung är större än på fast (i och med alla tv-kockar antar jag) så SBR och biodlarna runt om i landet (och världen) har försökt lösa problemet. SBR tillsätter alltså fruktos, för att det gör honungen flytande. Ett annat sätt är att värma honungen, då kan den hålla sig så upp till ett halvår, men i gengäld försvinner en del nyttiga ämnen. Vet inte vilket som är bäst, det bästa vore väl att få folk att köpa fast honung igen..