20 januari 2006

Bloggar i tidningen?

Nä bloggformatet känns inte riktigt rätt i tidningen. Journalisten (som verkar vilja vara anonym eftersom dennes namn inte står i artikeln) på Kuriren som kontaktade mig häromdagen skrev sin artikel i dagboksbloggformat. Blev bara konstigt att läsa nerifrån och upp i tidningen. Det som är längst ner är ju liksom inte längre "outdated" som det är i vanliga bloggar. Det som ligger överst är det som senast hände och därmed torde vara mest intressant för läsaren.

Dessutom saknade jag hyperlänkarna, kläcker man ur sig saker som "Gonzojournalistik" så krävs liksom att man antingen förklarar det eller länkar till ett ställe där den nyfikna kan få veta mer. Och länkarna till de bloggar han nämner dvs min (behöver väl knappast länka va?), ögonblick i norr (som jag förövrigt sa var mer en vad jag kallas blogg än min som mer är samlat dagbokssvammel för det mesta) av Bert, Att skriva en bok av Linnéa och TV-blogg.

Speciellt intressant blir det med tanke på att författaren skriver
Genomsnittsinlägget är enligt Herring 210 ord fördelat på 16 meningar och bara
27,7 procent av inläggen är länkade till andra webbplatser. Blir förvånad att
inte fler länkar till andra platser.

Hmm måste ta och jämföra mina inlägg mot de där siffrorna någon gång.

Vidare så skriver författaren av artikeln:

Jag tänker att en blogg kanske inte märks tydligare än om någon lägger ut sin
text i trapphuset så grannarna kan läsa.
Så är det nog i mitt fall. nu bor jag förvisso i villa och inte i ett hus med trappuppgång men undra om fler eller färre hade läst mina noteringar om de suttit på en lapp i ett trapphus? Hmm kan man ha besöksräknare på en papperslapp?

Min blogg har ca 50 unika besökare per dag och 20 av dem är sådana som återkommer. Brukar ju roa mig då och då med att kolla hur de hamnat hos mig. Ingen lär ju ha kommit via kuriren idg i alla fall men följande träffar fanns i listan:

3 kommentarer:

eatfrog sa...

Asså, dom som googlar in till min sida söker alltid på "nakna brudar" eller "fläskfile". Skitkonstigt. ;)

Mustardseed sa...

OJ hur gör ni då, när ni kollar upp hur de hittat till er blogg? Så vill jag också kunna göra!!

Anonym sa...

Tjena Bea!
Vill bara säga att jag (Linus Höök)inte var anonym, mitt namn stod i ingressen. Du har rätt i att det vore skönt om jag hade kunnat länka, men det går som bekant inte i papperstidning. Hoppas reportaget gav något matnyttigt iallafall. Det har fått mig att läsa många fler bloggar om inte annat.
Stay cool.
Mvh,
L