03 februari 2006

Varför är smörgåstårta så gott?

Allting som är gott är onyttigt brukar man säga och det stämmer väldigt väl in på smörgåstårta. Jag är galen i denna typ av mat och idag fick vi smörgåstårta på jobbet. Skar mig en rejäl bit (i VK säger de att en bit är 300 g så ungefärs så stor var den). Vad jag inte kollade förren efteråt var hur många kcal en bit smörgåstårta var, 764 kcal!!! Jeesus och för att toppa det lite åt jag ungefär en halv bit av den kvarblivna tårtan på eftermiddagsfikat, dvs 382 kcal till.

Återigen har jag gjort det, en dag som jag inte tränar på äter jag på tok mer än vad jag brukar (har ju givietvis ätit annat än bara smörgåstårta idag, det är mna dagliga knäckemackor som fick stå undan till förmån för smörgåstårtan), men som tur är så händer det ju inte speciellt ofta.

Dock känns det ungefär som hela smörgåstårtan satt sig runt magen eftersom jag slvarvat med att dricka vatten de senaste dagarna och har bundit upp all vätska jag fått i mig tror jag. Känner mig som en vattenballong. Får väl bälga i mig några liter idag och i morgon så brukar det släppa lite i alla fall.

I morgon skall jag och Ida bruncha på Il lardo i Luleå, hoppas de har många godsaker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Smörgåstårta är toppen!
Jag fick en när jag fyllde år, den tog slut på tok för fort.

Béatrice Karjalainen sa...

Tur är väl att de tar slut så man inte trycker i sig mängder av det goda i flera dagar.