29 mars 2006

Snälla låt min mage få vila lite

Nu börjar jag bli less på alla dessa magövningar som är på varenda pass.

Må: Bodycombat som avslutas med armhävningar och mage
Ti: PSI som avslutas med mage och ibland armhävningar väldigt sällan bara armhävningar och sen magdansen där vår lärare insisterar på att köra massa magövningar med oss.
On: Styrketräning, orkar inte köra mage eftersom den är trött.
To: Bodycombat som avslutas med armhävningnar och mage
Fr: Vila
Lö: Styrke, kör lite mage om jag orkar
Sö: PSI som avslutas med mage och ibland armhävningar väldigt sällan bara armhävningar

Varför måste det vara så mycket mageträning i alla pass? Antar att det är en kvaleva från "nu förbränner vi fettet på magen" tiden men börjar det inte bli dags för instruktörer att upplysa sina kunder om att det inte går att punktförbränna fett och variera styrkeövningarna på slutet? Jag tycker det är så jobbigt med alla dessa magövningar, när man är på ett pass känns det konstigt att bara lägga sig ner och skita i det, eller köra något annat och instruktören brukar sätta ögonen i en om det syns att man fuskar sig igenom övningarna och det skulle kännas lite underligt och köra igång med egna övningar. Förstår om många som går få pass i veckan kanske vill ha lite magträning men det är ju så enkelt att göra själv hemma på golvet eller gå på ex. ett corepass.

Nu har jag trötta magmuskeler som inte längre verkar svara på träning alls utan bara är less. Nä dags att låta dem få vila ett tag och sen ta nya tag men mer varierat och i mindre doser. Våga bojkotta sit-ups/crunches.

Fick ett förslag av en instruktör idag att variera min magträning genom att på ett pass köra raka cruches, nästa sneda, tredje nederdelen osv. Kanske det vore något.

Mina armar vrkar dock ha svarat bra på träning på sista tiden, på magdansen igår så hade jag bara ett linne på överkroppen och när vi stod med armarna i en viss pose så insåg jag att det faktiskt finns synliga muskler på dem när jag rör dem, ha jag har muskler det trodde jag knappt själv :-)

Inga kommentarer: