15 juni 2006

Hatar att behöva säga...

..."vad var det jag sa". På affs forum "Rädda om barnen" har vi flera gånger diskuterat frågan om att lämna barnen i bilen när man ex. fikar hos någon, går in på ICA mm och många tycker att det gör väl inget om barnet sover osv... Eftersom 2 av min pappas bilar har börjat brinna helt spontant, en när den stod avstängd på parkeringen och en när han var ute och körde så är jag aningne nojjig i frågan och har väldsigt svårt att se hur man kan motivera den risk man tar när man lämnar ett barn obevakat i bilen. Men många brukar bestämt hävda att det är ingen fara alls och det har de gjort jättemånga gånger.

Familjen som lämnade sin 4-åring i bilen utanför värdshuset Storälvan i Gransel igår tillhörde kankse de som hävdar att en bil inte kan börja brinna alt. så var de helt omedvetna om att det kan hända. Jag hoppas innerligt att pojken sov hela tiden, att han aldrig vaknade, insåg att han inte skulle komma loss och plågades. Mår illa av att tänka på honom där hjälplös, ordentligt fastsatt i sin bilbarnstol. Jag lider även med föräldrarna som mist sin son på detta sätt, tänk att leva med det på samvetet resten av livet. Mina tankar finns även hos den man som försökte rädda pojken, han fick brännskador på armarna som troligtvis kommer påminna honom resten av livet om pojken han inte kunde rädda.

Så ni som lämnar barnen i bilen utan uppsikt tänk på vilken risk ni utsätter dem för. Bilar kan börja brinna.

Och ja jag vet att det finns en drös andra saker som kan hända ett barn men just denna känns så jäkla onödig, så svårt är det inte att ta med sig sitt barn in dit man skall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller fullständigt med dig. Du skriver så klokt att jag bara skriver under på dina ord.