12 juni 2006

Vill ha en ny cykel oxå!!

Och nej inte en tandem :-) (med hänvisning till Jeanettes kommentar till mitt vill ha bilinlägg.)

Både i förggår när jag cyklade 4,14 mil och igår när jag avverkade 4,47 mil så stördes jag av att min cykel är aningen för liten och att tramporna låter klonk klonk så fort jag tar i. Det senare går säkerligen att fixa med lite olja eller nåt men att den är ett nummer för liten är svårare att åtgärda. Märker att jag sitter jättelångt bak på sadeln för att kunna sträcka ut ryggen bra. Har provat att höja sadeln men det hjälpte inte :-(


Så jag behöver alltså hitta en bra cykel oxå, den skall vara bekväm men ändå inte tantmodell där man sitter och fincyklar upprätt. Vill kunna blåsa på rätt bra. Den skall klara lite knaggligt underlag så inga supersmala däck. Antalet växlar är inte så där jättenoga, jag cyklar på min nu mest på trögaste och om det är väldigt brant kan jag växla ner ett par steg. Men det skall kännas i benen att man trampar men man skall ha möjlighet att få lite avlastning.

Helst inte herrmodell med en rackarns onödig stång man bara slår sig på och som gör påstigning med kort kjol omöjlig om man inte vill flasha sig för alla i omgivningen. Men det är klart de är praktiska när man har lång vid kjol för då ligger den bra över stången men lång snäv kjol fungerar inte alls.

Några tips?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en Scott som har funkat himla bra. Minns inte riktigt vad det är för en modell, men det är som en blandning mellan en mountain bike och en stadscykel. För stora och smala däck för att vara en mtb, men samtidigt för små och för breda däck för att vara en tvättäkta stadscykel. Rullar himla bra gör den i alla fall. Kanske värt att kika på? Lycka till med cykelköpet!
//Svaerdfisk

Anonym sa...

Har du varit in på cykel&mek längst ner på kungsgatan. Kolla annars på http://www.bcm.se/
Fördelen är ju om du behöver service å sen kan du plocka ihop det du vill. Har köpt 3 cyklar där och är nöjd!
ak

Béatrice Karjalainen sa...

Var hos dem för ett tag sedan, funderar på en SuperPro Trekking eller en AluCross. Alla säljarna var upptagna och jag hade inte tid att vänta för att höra vilken som kan tänkas passa bäst. En heldämpad vore dock skönt kikade på SuperPro Switch. MEn som sagt mest cyklar jag ju på landsväg/cykelväg men gillar att ta en liten tur på knaggliga steniga vägar oxå.

Anonym sa...

Tror att cyklarna kan vara bättre än säljarna.
Om du inte testat en heldämpad gör det i så fall innan du väljer. Jag har svårt för dom men vi är ju alla olika.
ak

Béatrice Karjalainen sa...

Ja ja tar väl en cykel istället för en säljare då ;-)

Jo det är sant det är en annan känsla att cykla heldämpat, får nog känna efter igen men minns det som rätt trevligt.

Anonym sa...

Nu fattar jag!! det var inte menat på det sättet :-o
Menade bara att du inte skall döma cykeln efter den som säljer den. I alla fall inte utan att testa. Cykelförsäljare är ett speciellt släkte, var in på några affärer i Stockholm och blev behandlad på samma sätt överallt. Dom såg mej inte ens. Ända tills jag kom till Gamla stan en lite äldre försäljare. Han var trevlig.
Men lycka till hur som helst!
ak

Béatrice Karjalainen sa...

Jo prova är ett måste. Idag var jag in på Toyotacenter i Luleå och jag har siktat in mig på en Toyota Avensis Kombi men trots att tre säljare var lediga var INGEN intresserad av att sälja till mig. Försökte påkalla deras uppmärksamhet utan att lyckas. Åkte till Müller & Müller och kikade på lite Oktavior och även där fanns en Avensis, funderar på att skita i att ens åka tillbaka till Toyotacenter.