14 juli 2006

Den stora pooljakten

Idag var det dags att montera upp poolen vi köpte några dagar innan vi for på semester. Henrik klippte gräsmattan, solens vandring över himlen studerades för att hitta bästa platsen osv osv. Ut med poolen på backen och fram med pumpen. Vid första pumptaget gick ena fotstödet av på pumpen men den fungerade ju fortfarande och Henrik fortsatte pumpa, då fick han syn på ett hål. Det var inte ett hål i vare sig delen ädr vattnet skulle vara eller i "flytringen" utan i skarven däremellan, en svetsning som inte tagit som den skulle.

Ungarna blev förtvivlade när vi började tömma ur luften och rulla ihop poolen. "Mamma skall vi itne få ha någon pool, ni lovade ju". Jag lugnade dem med att jag bara skulle fara och byta till en hel pool och åkte iväg. Kom till Coop Forum i Luleå där jag köpt poolen och lämnade igen den, det visade sig att de hade helt slut på pooler (heter det så i plural?) och det lät inte som de skulle få in fler. Jag for till Rusta, de hade en men den var lite för dyr tyckte jag så jag kikade in på Jula men de hade bara en tokdyr med stativ så jag åkte vidare till ICA Maxi, de hade en till bra pris men då saknade den poolskydd och de hade poolskydd till en pool som kostade på tok för mycket, på Överskottsbolaget var det samma sak, pool men inga poolskydd. Kikade på Coop Forum i Boden men även där hade de bara poolen och inget skydd.

Fick åka hem utan pool till barnens stora besvikelse, men nu kikade jag i Rustas annonsblad på webben och det verkar som om poolen som kostar 595 kr har poolskydd i paketet, det stod inte på lådan vad jag kunde se så i morgon skall jag ringa dit och höra om de har några kvar, kanske kanske blir det en pool till ungarna trots allt. Den är 305 mm i diameter istället för 360 mm som den förra vi köpte men det räcker nog till, som Henrik sa
Vi lär ju ändå inte bada så mycket hela familjen. Jag är tveksam till om vi kommer att se dig i poolen.
Jag är världens badkruka, hatar att frysa i vatten.

Varför säljer så många butiker pool men inte några poolskydd (alt. har tagit in typ 5 skydd till 50 pooler)? Vi kan väl knappast vara den enda familjen som vill ha skydd på poolen, både för nerfallande löv mm och för att skydda barnen mot ofrivilliga idruttningar.

Andra bloggar om pool.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har ingen ordlista tillgänglig men pooler ser lite lätt tveksamt ut.

Béatrice Karjalainen sa...

Konsulterade SAOL och där står det -er som pluraländelse så det verkar ju vara rätt trots allt.