17 juli 2006

Hur inreda gillestugan?




Vi har en gillestuga med trätak (även här det konstigt vitlaserade taket), trägolv, lite ljusare trä på väggarna och en vit vägg (målad väv) samt en tegelvägg. I hörnet mellan tegelväggen och den vita väggen är en öppen spis med klinker nedanför som just nu är beige.

Soffan är en vinröd tygsoffa och TV-bänken är i oljad furu likaså några hyllor på väggarna. Soffan skall nog bytas ut men det lutar åt en vinröd soffa igen.


Jag är så less på de olika materialen/färgerna. Vad tror ni om att inreda rummet i lite marint tema? Måla tegelväggen vit (men hur gör jag med teglet i öppna spisen skall jag måla det oxå, vi använder inte den spisen ändå) men kankse vill göra det senare. Skaffa soffbord och TV-bänk i ett mörkare träslag lite rustikare design, sy gardiner i randigt (blått/vitt/vinrött tyg och lägga ett vinrött klinker framför öppna spisen eller skall jag ta vitt eller blandat vitt/rött/blått eller kanske någon helt annan färg. Känner mig lite rådvill.

Lite maritimt/rustikt som jag gillar:

Inredningsförslag från Mio med deras serie Vineyard.


Borden från Vineyardserien gillar jag likaså detta som heter Indo:


Men även borden (och soffan) i denna bild från Mio är snygg:



Eller skall jag skaffa en chokladbrun soffa och utgå från det istället, hur skulle ni inreda då? Jag vill inte ta bort träväggarna och jag gillar dem som de är med sina stora svarta spikar, jag vill alltså inte vitlasera eller måla dem helt vita utan vill ha dem precis som de är. Taket målar jag gärna vitt och golvet kan jag tänka mig göra lite mörkare. Valvet skulle jag helt vilja plocka bort helt och ersätta med en vanlig dörr om det ryms. Men skulle nu sambon helst av allt se väggarna vita så får jag väl överväga saken men nu var ju tanken att de breda planken och de stora spikarna skulle bidra till den maritima känslan.

Fler bilder från gillestugan finns i den gamla objektbeskrivningen från mäklarfirman, http://www.ludd.ltu.se/~bea/old_web/Huset/Huset.html men där får ni försöka bortse från den gamla ägarens möbler.

Inga kommentarer: