30 juli 2006

Sommaräventyr

Igår har varit på Western Farm här i Boden tillsammans med en annan familj. Sen blev det grillning, var tvungen att köpa mig en ny grill, köpte en billig en som förhoppningsvis räcker säsongen ut. Vi grillade fläskfíle med honungsmarinad och rökt honungsmarinad, till det år vi ugnsbakad potatis, zuccini och rödlök som jag lagt ett täcke av riven kvibille ädel över samt en grönsallad med mango. Efteråt blev det färska Bodenjordgubbar med vaniljglass.

Western Farm var riktigt mysigt, först hade vi gått igenom hela området på 10 minuter och undrade hur sjuttsingen vi skulle fördriva några timmar där men vips hade 4 timmar gått. Ungarna vaskade guld, vi åkte häst ochvagn, barnen red på ponny, vi tittade på djuren, åt gott i buffén, såg på trolleri show (lagom svår nivå för barnen och ändå så att jag ibland undrade hur sjutton han gjorde), barnen hoppade i höladan, vi såg wild west show med stunttrick, barnen kastade hästskor och var sen med och jagade boven som hade rymt från finkan, barnen avslutade med lite revolverskytte på "shooting range" och sen en show med "José the mexican". Jag och den andra mamman tog en "prärietur" till häst, vi skrittade och travade runt en bana, turen som kostade 50 kr skulle hålla på 20 minuter men vi travade nog mer än vad man brukar för vi var tillbaka efter 11 minuter vilket var lite synd. Det var superhärligt att rida (har inte gjort det på så många år).
Lite bilder från gårdagen (de går att klicka på för större bild).












Jag kommer nog boka en islandshästtur någon dag, för det gav mersmak att rida. Synd bara att sambon är så förbaskat överkänslig mot häst, jag kommer få ha speciella hästkläder som inte kommer i närheten av honom och duscha nere i källaren innan vi ses. Vincent vill oxå börja rida på ridskola får se om det finna några platser ledigt någonstans. Kanske kan vi börja med barnridningen Bodens ridklubb har på lördagar. Såg att Bodens ridklubb har drop-inridning både inne och ute för 150-250 kr/lektion men de skriver inte hur långa de lektionerna är, det är på fredagar, vore ett rätt skönt sätt att avsluta veckan på.

Barnen har de senaste dagarna badat varje dag så poolen var ett bra köp tror jag. Här kommer lite badbilder (klicka för större bild). Som synes uppskattas poolen även av sambon :-) Gissar att de plumsar i den även idag.







1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Bea!

Vill du rida inte allt för långt från Boden kan du kolla http://www.jonsgarden.nu
Har varit dit några gånger och det har varit bra.
/ak