12 augusti 2006

Avslaget på höslaget

Idag tog jag med barnen på höslaget i Avan. En liten byamarknad med loppis, barnridning (varför heter det så, man får ju inte rida på barn utan barnen får rida på ponny), bagarstugan är öppen och de bakar/säljer bröd, det luktar halstrad strömming och våfflor i hela byn.

I år var tredje eller var det fjärde året i rad som jag var där men det var samma säljare på loppmarknaden, i vissa fall samma grejer också, på marknaden stod samma människor också med samma saker mer eller mindre. Det enda som skilde sig från de tidigare åren var att barnridningen hade flyttat på sig och att brödet var slut i bagarstugan när vi kom dit, så det blev inget nybakt bröd för oss. Däremot köpte vi broccoli (modell gigantisk), rödbetor och zuccini som var Norrbottensodlad. Broccolin kokade vi till middagen idag och den smakade helt ljuvligt.

Det var även en trollkarl som uppträdde (i EFS kyrkan det kändes lite udda) men tyvärr hade vi redan sett den föreställningen på Western Farm för några veckor sedan, men barnen tyckte det var kul i alla fall.

Något som är bra med att det är samma varje år är att man kan räkna med att solen skiner ordentligt och det var inget undantag i år, varmt är bara förnamnet.

Det var inte bara brödet som var slut, glassen i glasskiosken tog slut den med så efter ca 2 timmar for vi hemmåt för ungarna ville ha den utlovade glassen. Men innan vi for köpte vi oss ett Pippi och Sjörövarnaspel för 20 kr på loppisen, som hittat då det var som nytt och barnen hade önskat sig det spelet.

Inga kommentarer: