19 augusti 2006

En Bodenbo låtsas vara en Lulebo



Idag firade Lulebo 10 år med en festGültzaudden i Luleå alla som bor i en Lulebolägenhet hade fått biljetter till familjefesten. På mitt jobb var det många som inte tänkte gå så vi fick lite biljetter så barnen skulle få gå och se Mora träsk spela. Nu blev det så att Herman blev sjuk så han kunde inte följa med så det blev bara jag och Vincent som for iväg.

Mora träsk började spela 15:15 och vi bänkade oss i gräset framför stora scenen in kom Mora träsk och drog igång rätt snabbt. Har för mig att de började med "Fader Abraham" men barnen i publiken verkade aningen trögstartade, såg fler 70-talsföräldrar som klappade och stampade än barn som gjorde det samma. Vincent surade ihop totalt och vägrade röra på sig, såg dock att han sjöng med ibland. Det var var det höga ljudet som fick honom att surna till och det faktum att han hellre ville hoppa i hoppborg än lyssna på Mora träsk. Mora träsk var sig lika, såg dem på mitt fritids när jag var ca 9 år gammal och uppträdandet verkar inte ha förändrats mycket sen dess.
Efter konserten så gick vi bort till hoppborgen men det var 30-45 minuters kö och på klätterväggen var det nog uppemot en timme så vi skippade dem. Så vi gick till basketkorgen och slagskottstävlingen istället. Vincent lyckades inte nå fram till korgen i basket (hmm dags att planera om vad ungen skall bli alltså :-) ) men han slog hyfsat hårda skott i mål på hockeygrejen och höll på att skjuta en puck på Lars Modig som fick ta ett skutt rakt upp i luften för att inte bli träffad.


Sen blev det lite fika (en torr muffin var vad man fick, och kaffe men jag som inte dricker kaffe fick alltså inget att skölja ner mufinen med men jag skall inte gnälla jag är ju ingen Lulebohyresgäst utan var en snyltgäst) och så gick vi därifrån för att fara hem.


Utanför Quality Hotel stod Markoolio och rökte tillsammans med Jonas "Basshunter"Altberg (som inte rökte) och en tredje person jag inte kände igen. Frågade Vincent om han visste vilka de var (Bashunter såg vi på Grönan i somras och Vincent brukar tralla med i låten när den kommer på radio) men han hade inte en aning. Många barn i 5-årsåldern vet nog vem Markoolio är men alltså inte Vincent. En person som har så många unga fans kanske inte borde stå på gatan och röka?

Vi lyckades hinna med att köpa lite godis oxå innan det var dags att fara hem och laga mat till sjuklingarna samt visa upp ballongen :-)



Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: