18 augusti 2006

Oj så fult av dem!

Tidningen hennes har tillsammans med smyckesföretaget Baglady en tävling där man skall designa ett smycke (halsband/armband) och kan vinna att få smycket i produktion under Baglady (men med med sitt namn som designer). Produktionsstorleken kommer vara 100 st som skall säljas via hennes samt 3000 kronor att spendera på valfria smycken från Baglady.

Man kan läsa om tävlingen på tidningens webbplats där det bland annat står när bidraget skall vara inne och var man skall skicka det. men villkoren för tävligen står inte där. Nu fick jag höra att om man läser det finstilta som bara finns i pappersverionen av tidningen står det att
Baglady fritt vill hämta inspiration från insända material och att man ej kan får ersättning för detta.

Snacka om att utnyttja de som gillar att pärla och det är så fult av dem att inte skriva ut villkoren på webben, får man ens undanhålla villkoren så? Har skickat ett mail till
hennes chefredaktör och bett att få villkoren via mail. Får väl se om jag får något svar.

Uppdatering1: Fick svar att de inte kunde skicka ut villkoren via mail utan jag var hänvisad till tidningen.
Så står det – måste stå så därför att de annars inte kan värja sig mot ersättningskrav. De är för ärliga för att sno bra ideer, men risken är annars att designers hävdar att saker de redan har i produktion liknar vad de skickat in och ja, du kan tänka dig! Hennes skulle inte samarbeta med Baglady om det inte var tillförlitliga tjejer!
Det är förvisso en svår fråga och så unik är ju inte smyckesdesign men skickar man in något som är väldigt speciellt så vill man ju ha chansen att sälja det under eget namn utan att folk tro att man kopierat Baglady.

Inga kommentarer: