05 oktober 2006

Beas matupplevelser de senaste dagarna

I måndags var jag på restaurang aurorum och de serverade pasta med fläskfilé i gräddig sås, lappskojs och het böngryta med ris. Efterom lappskojs bara ser för äckligt ut så gick det bort och pastan ville jag inte ha då gräddig sås och vit pasta samtidigt slår ut min mage. Het böngryta lät spännande och jag gillar ju bönor av olika slag så det valde jag. Det vegetariska alternativet är 2 kr dyrare är de andra (67 kr istf 65 kr) och gissa om jag då blev förvånad när mon mat bestod av en massa jasmineris, ungefär en halv burk vita bönor i tomatsås och en halv burk med brytbönor inget mer. Vad kan det ha kostat i råvaror för den portionen 4 kr?

Min kollegor fick fläskfilé för ett lägre pris. Och var var det heta i grytan? Jag påpekade för hon som jobbade i kassan att det där inte borde få kallas het böngryta och definitivt inte kosta mer än rätterna som inte är vegetariska. Men då fick jag bara ett snäsigt "Det är valfritt vilken mat man tar" tillbaka. Blev lite förbannad för man har ingen möjlighet att se maten innan man beställer den. Hade jag vetat att jag skulle få äta jasminris med vitabönor i tomatsås (äter nämligen inte brytbönor) hade jag valt att gå till en annan restaurang istället.

I tisdags var jag på Ristorante Capri på Nybrogatan 17. Det är en restaurang jag hört mycket gott om men även en del besvikelse. Jag hade först tänkt att gå till något nära hotellet för jag hade så jäkla ont i fötterna så jag frågade på aff om någon kände till någon bra restaurang i närheten men jag kunde inte få någon adress till tipsad restaurang och hotellportiern hade ingen aning vad det kunde vara för en så han tipsade om Ristorante Capri.

Restaurangen är mysig tycker jag och trots jag var ensam fick jag en bra placering i restaurangen och jag blev kallad signorina hela tiden vilket jag tyckte var lite gulligt :-) Jag åt Saltimbocca, med någon vetesort jag nu inte minns namnet på men som var supergod och en tomatsallad. Portionen var nog för minst 3 pers så jag rullade hem till hotellet efteråt. Gott var det!

Onsdagen bestod av en jäkla massa mackor (var i Danmark med jobbet) och på kvällen var jag aptrött så jag orkade inte leta mig ut på stan utan nyttjade hotellets specialrabatt på den asiatiska restaurangen i huset. Man fick en huvudrätt och friterade bananer med glass för 99 kr. Jag kikade i övriga menyn men insåg att det jag ville ha var en av huvudrätterna i specialmenyn så jag valde en sådan. Kycklingen kom in och den var helt ok. Efterätten brydde jag mig inte speciellt mycket om så jag bad om notan (sa dock inte att jag inte ville ha efterätten) när de kom och dukade av mitt bort men efter 15 minuter hade fortfarande varken nota elelr efterätt kommit in och de skulle stänga så jag gick till kassan för att betala. Inte ett ord där heller om att jag inte blivit vare sig erbjuden eller serverad efterätten. Men jag fick i alla fall maten till specialpriset, rätten hade annars kostat 139 kr.

Undra vad morgondagen har att erbjuda i form av mat :-)

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: