26 april 2007

Mer om Fröken Sverige

Nu står det i Aftonbladet att det inte var för bikinibilderna utan nu låter det så här:
Anledningen: Det svenska konceptet rimmar inte med det internationella.
– Miss Universum har sin affärsfilosofi. Skillnaden är att baddräktsmomentet är borta i Sverige, säger Panos Papadopoulos, tävlingsansvarig för Fröken Sverige.
– Om du ställer en tjej i baddräkt och intervjuar henne, då är det förnedring, säger han.
Så svenska uttagningen har tagit bort bikinimomentet för att man anser att det är förnedrande för en tjej att bli intervjuad i bikini? Förnedrande på vilket sätt då? Hur mycket tyg behöver man ha på kroppen under en intervju för att inte bli förnedrad? Och man vill inte skicka någon till Miss Universum för att de riskerar att utsättas för denna förnedringen eller vad?
Papadopoulos säger att uteslutningen ur Miss Universum inte har någonting med Isabel Lestapier Winqvists bikinibilder att göra.
– Det vi ser är att hon inte vikt ut sig – det är bikinibilder hon tagit, det är stor skillnad, säger Panos Papadopoulos.
Ok så om uteslutningen ur Miss Universum inte har med bikinibilderna att göra utan det är för att svenska uttagningarna inte passar i den internationella tävlingen varför behövde de då be om tillstånd från Miss Universumtävlingen för att inte skicka någon deltagare:
Artikeln fortsätter:
– Det här är ett beslut som togs någon gång förra veckan. I helgen fick vi besked från Miss Universum om att det är okej att Fröken Sverige inte ställer upp, säger han.
Imorgon tas beslut huruvida Isabel Lestapier Winqvist ska få behålla Fröken Sverige-titeln.
– I slutändan är det jag som arbetsgivare som tar beslutet, men de som sitter med i juryn och några andra kommer att bli tillfrågade, säger Panos Papadopoulos.
Varför skulle hon få sparken, hon kan väl fortfarande vara Fröken Sverige även om hon inte tävlar i Miss Universum? Panos fortsätter:
– Jag ser ingen anledning till varför hon inte ska få behålla titeln, vi tycker inte en bikinifotografering ska ifrågasätta hela tävlingen, säger han.
Ok nu är jag förvirrad, bikinibilderna hade inget med saken att göra men samtidigt är de noga med att påpeka att en bikinifotografering inte ska ifrågasätta hela tävlingen. Hur skall de ha det, hade bikinibilderna något med saken att göra eller inte?


Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det Panos sa till Aftonbladet var bara en skenmanöver för att dölja den riktiga anledningen - som således hade smutsat ner tävlingens rykte och rekryteringsprocess.