22 april 2007

Är huvudet dumt får tuttarna lida

Har varit ute i trädgården och krattat och gjort fint i rabatterna några timmar idag och söndagslat som jag är så tog jag inte på någon BH. Dumt val, mycket dumt val för nu har bröstvårtorna skavt mot t-shirttyget och ömmar som satan. Det är synd om mig nu skulle helst vilja ta av mig helt på överkroppen för att slippa det onda men jag kan ju inte knalla omkring med brösten dinglande hur skulle det se ut. Bara bita ihop och lida med andra ord.

Hmm undra om ja har någon salva här hemma som kan lindra. Vad hade jag när de var såriga och ömma av ammande tro.

Gud vilket menlöst blogginglägg, ibland gör man vad som helst för att slippa skriva på ett tråkigt "white paper".

Andra bloggar om:

11 kommentarer:

Anonym sa...

"knalla omkring med brösten dinglande hur skulle det se ut"

Bra.

"nu har bröstvårtorna skavt mot t-shirttyget och ömmar som satan"

Ovana. Bränn beahån. Sitt inte fast i gamla normer och använd inte så typiskt könsschabloniserande kläder.

Signe sa...

Mmmm, så kan det vara. Själv sitter jag här med uttröttade ryggmuskler så jag knappt faktiskt orkar sitta på stolen. Klubbtävling i dressyr, undra just hur detta komemr att kännas imorgon.

Din vän sa...

Vadå dumt inlägg? Var och en får väl göra vad han eller hon vill med sin blogg? Det är en fördel med blogg.
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

Fast blogge, Bea använder kanske bh av rent praktiska skäl, för att exempelvis slippa skavda bröstvårtor?!

Béatrice Karjalainen sa...

Anonym: Antar att blogge syftade på att om man ofta går utan BH så vänjer sig bröstvårtorna och blir inte ömma av skavandet.

I detta fall var det nog mer kombinationen lite småkallt ute och BH-löshet som ledde till den obehagliga känslan och jag har svårt att se att jag frivilligt utsätter mig för den smärtan bara för att vänja mig.

Du har rätt jag bär BH av praktiska skäl men det är att en byst som väger strax över 1 kg är inget man släpar runt på utan stöd frivilligt dessutom skulle det nog vara förödande för brösten, verkan av tyngdlagen går liksom inte att upphäva utan kirurgiska ingrepp :-)

Anonym sa...

1 kg? Per styck? Har du vägt dem?? Vad innebär det i mer normala termer? Är det med eller utan implantat? Saltlösning har större densitet än fett.

Svenska tjejer är för mejeriorienterade, äter för mycket och rör sig för lite. Således tyngs de bokstavligen ner av sina behag.

Béatrice Karjalainen sa...

Mina bröst är helt naturliga, de väger någonstans mellan 500-800 gram styck nog den nedre nivån nu. Jag var in för bedömning för bröstreducering för en massa år sedan och då låg de på 800 gram st och det är rätt mycket på en tjej som är 170 cm och då vägde kring 55 kg.

När jag gick ner i vikt (70->58 kg) tappade jag ca 1,5 storlekar i BH från F/G-kupa till E (från 75 till 65 runt om dessutom) så blev bysten aningen lättare men den är fortfarande stor och tung till mina späda axlar och rygg (men jäkligt snygg i rätt sorts BH eller korsett).

Mejeeriprodukter låt mig se 1-2 tallrikar lättyoghurt i veckan alt 1-2 dl lättmjölk till grötan 2 ggr i veckan sen kanske någon sås med minifraiche i ibland och lite minikeso på mackan då och då. Jag hoppas innerligt att 5-6 träningspass i veckan inte är att anse att jag rör på mig för lite (även om de senaste 4 veckorna inte inneburit träning i den mängden).

Och tittar vi tillbaka till när jag fick brösten så var jag inte mer än i nedre tonåren, vid 14 års ålder hade jag redan C-kupa. Då var jag en väldigt aktiv tonåring med mycket sportande och framför allt dans. Mejeriprodukter lär knappast varit orsaken då heller och inte äter jag för fet mat heller (trasig gallproduktion som gör att fett och jag inte går så bra ihop).

Om du kan relatera till BH-storlekar så har jag 70 E (eller 70 F beroende på BH).

Anonym sa...

Vad porrigt!

Béatrice Karjalainen sa...

Oja porrigt värre om man nu anser att en stor byst är porrigt. Själv föredrar jag att vara sensuell ;-)

De är mest i vägen och får främst män att mest stirra där istället för att söka ögonkontakt tyvärr. Men samtidigt skulle jag nog inte vara lika mycket Bea utan mina liljekullar.

Ann sa...

Ajajaj! Kan sympatisera helt och fullt! Fast jag skulle nog inte tagit mig så långt utan försvar... ;o) Hoppas du snart känner dig bättre!

Béatrice Karjalainen sa...

Tack Ann, nu är de någorlunda återställda och skönt inbäddade de i en bomullsBH :-)

Jag fick mig en liten påminnelse hur det kändes de två första veckorna av amning.