07 april 2007

Årets påskafton

Påskafton började ungefär som förra året med 2 barn som klev upp på tok för tidigt och upplyste mig om att Påskharen hade lämnat meddelande på köksbordet men inget ägg den här gången utan bara en bunt papper. Lyckades få ner barnen till TV:n en stund och somnade om (visst är jag en hemsk mamma).

Klev upp en timme senare och vi läste lappen som Påskharen hade lämnat, ungefär samma meddelande som förra gången att man var tvungen att äta en ordentligt frukost innan man gav sig ut på äggjakt. Ungarna åt med god aptit men ovanligt fort. Påskharen hade även lämnat ett pyssel att lösa först, samma som ni har fått här nedan idag med äggen. Vi löste det allihop (ungarna i en enklare variant) och fick sedan var sin ledtrådslapp (fick ju fejka egna ledtrådar till mig i år för barnen blev så ledsna förra året när inte jag fick något påskägg). Till mig själv gömde jag påskpåsen jag fick av jobbet som var fylld med cashewnötter. Tack till vår administrationpersonal som orkar köpa mig något annat än godis.

Henrik slapp kryptot i år och fick ge sig ut på en litterär resa istället som började i Höga visan fortsatte till Lennars Nilssons människan, vidare till Fågelliv (fågellexikon) för att sluta i Ian Rankings Botgöraren som pekade ut min underklädeslåda i byrån som slutdestination allt hölls ihop av temat "Ägg".

När de hade hittat sina stora ägg (barnen via ett antal små ägg med 2 godisar och en ballong/klistermärken/puttekulor i) så fanns en sista lapp där de fick veta att de skulle söka i vardagsrummet, Herman i fiskhöjd, Vincent i fågelhöjd och Henrik i mittemellanhöjd. Tillslut hittade barnen var sin Lindt påskhare i choklad och Henrik hittade sig en flaska Bowmore Enigma. Barnen fick även filmen Bortspolad lite senare men den föll dem inte på läppen alls, får ta och se den själv någon dag.

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad kul det låter med pyssel och ledtrådar! Jag får tänka till till nästa år.
Detta året fick barnen leta efter sina påskägg efter frukosten utan sådant. men de är ju lite yngre också.
Ha en fortsatt skön helg.