12 maj 2007

2,5 timmar senare är jag helt väck

Kl 12:50 kom första barnet som var bjudet till Vincent 6-årskalas. Under 15 minuters tid droppade ytterligare 7 barn in. Jeeeesus vilket liv de kan föra från sekund 1. Jag är helt slut i huvudet. Det bankar och spränger.

Jag stressade som en tok innan kalaset med att handla, ställa i ordning osv. Flera av dem avverkade fikat efter 1/3-tårtbit och drog från bordet för att demolera Vincent legogrejer (Brandstation, Polishus mm som han omsorgsfullt byggt på i flera timmar). Vincent kände sig tvungen att gå från bordet han oxå för att se till att inte allt gick i atomer.

Jag har popcorn i HELA huset, förstår inte hur jag tänkte när jag poppade en massa popcorn och ställde i skålar på bordet. Ungarnas stora borg av pappkartonger ligger i delar och mitt bord i källaren stinker av såpbubbelvätska som någon hällde ut.


Hur kan 10 st 4-6 åringar vara så sjövilda? Vända upp och ner på ett helt hus på bara 2 timmar?

Men det är värt det, det sitter en 6-åring i soffan och ser på Bilar just nu med ett leende på läpparna, lycklig över att alla han bjöd ville komma och faktiskt kom. Glad över de fina presenterna han fick.

Det är bara mamma som lider av en djävulsk huvudvärk som nu måste plocka i ordning och dammsuga inför nästa kalas i morgon för då invaderas vi av vi föräldrars kompisar och deras barn. Men de barnen brukar vara lite lugnare och dessutom finns deras föräldrar med så även jag får lite mental stimulans och fika.

Nu skall jag lägga mig på sängen i 30 minuter och toksova, sen får jag väl ta tag i städnigen, åka och handla middag samt förbereda något smarrigt att tugga på under Melodifestivalen (ni vet väl om att det är en medborgelig plikt att se på den varje år).

Kanske bloggar jag lite senare med något vettigt att säga :-)

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åldern tar ut sin rätt… :)

(Du kommer att få höra detta allt oftare…)

Béatrice Karjalainen sa...

Måste vara något sådant. Huvudvärken är inte att leka med. Den blev inte bättre av att toksova 30 minuter. Men jag kom på att jag inte ätit något på hela dagen så nu får det bli middag så kanske skallebanket försvinner.