29 maj 2007

Långa androgyna med handväska gör dig till bög

Rubriken hade kunnat skrivas av barnombudsmannen i Polen. För hon verkar tro att handväska på en individ som är lång och obestämbart kön absolut inte passar sig. Eller är det så att alla långa människor egentligen är män?

Läst i Expressen idag:
- Det vore bra om en grupp psykologer pratade med barn om det här. Vi måste undersöka det här. Om opassande attityder uppmuntras måste vi reagera, säger barnombudsmannen Ewa Sowinska till tidningen Wprost.
Bär handväska

Den lila figuren Tinky Winky pekas särskilt ut.
Tinky Winky är lite längre än de andra karaktärerna Dipsy, Laa-Laa och Po, och tros därför vara man - men bär trots det handväska.
- Jag har hört att det kan vara en dold homosexuell insinuation, säger barnombudsmannen enligt AFP.
Har de inte lyckats utrota de där idiotiska idéerna? Är inte teletubbies typ det mest asexuella som finns? Måste allt få ett kön? Och om det nu är så att Tinky Winky faktiskt är en kille som råkar gilla handväskor måste denna vara bög bara för det? Och om nu Tinky Winky skulle vara homosexuell, vad är faran i det? Tror någon på blodigt allvar att ett barn skulle bli homosexuellt av att se på Teletubbies? Då finns det väl betydligt värre barnprogram att förbjuda, tycker det är våld i var och vartannat tecknat program på TV nu för tiden.

Konstigt att de gamla "kolla Tinky Winky är bög"-attributen som lila och triangel på huvudet inte nämndes.

Jag hoppas det bara är en taskig översättning av en polsk artikel och det hela är ett resultat av Expressens dåliga kontroller av nyheter de tar in för annars vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Hur kan man vara så homofob?


Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Ann sa...

Jamen, visst ÄR det lite underbart! :D Svårt att ta det på allvar...