03 maj 2007

Testfamilj eller inte?

Har väntat med spänning på Gneis nya testpaket men blev besviken när paketinnehållet kom.

Paketet innehåller mer höst/vår/sommarkläder (även om de skriver höst/vinter/vår) vilket kan vara bra men vi får det ju först till hösten/vintern och redan nu gissa vilken storlek barnen skall ha på t-shirtar känns aningen svårt och samtidigt få höst/vårkläder i rätt storlek.

Men det som gör mig besviken är att de valt att ha huva på båda tjocktröjorna. Den ena är mer som en jacka och hade varit väldigt trevlig att ha om de hade valt en avtagbar huva men icke, den är fastsydd. Jag ser absolut ingen anledning till att ha huvor på barnens tröjor, dels är det knöligt under jackan elller kring halsen om man vill ha luvan utanför och dels är det ett riskmoment om barnet skulle fastna när det klättrar i något. Redan 2002 kom Konsumentverket och ett flertal svenska klädtillverkare överens om att inte ha fasta huvor på plagg hur kan herrarna på Gneis ha missat det?

Byxorna, västen och t-shirtarna (och tröjorna förutom huvan) är i övrigt jättefina och något jag tror skulle passa barnen. Men jag kan inte beställa ett paket och sen välja att inte testa 2 av plaggen, man förbinder ju sig till att testa allt det man köper. Om jag nu inte kan förhandla till mig att slippa testa tröjorna eller lyckas lämna in dem för omsömnad (dvs ta bort huvan).

Trist, verkar därmed som vi måste hoppa av. Får hoppas på att vi kan köpa något roligt i butiken när den öppnar istället.


Hur hade ni andra med små klätterapor resonerat?

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vet jag ju inte villkoren. Men. Testa! Låt ungarna ha huvtröja, och meddela sedan vad ni tycker om det - vilket ju är meningen?
Är det inte meningen att du ska säga att huvor suger?

Jag tycker det är snyggt med huvor... också på barn... och barnen är olika. En gillar, den andre inte.

Béatrice Karjalainen sa...

Ja vilken bra idé och sen kan jag skriva i testrapporten under "övrig info" Tyvärr fungerade det inte så bra med huvor när sonen klättrade i träden på skolgården han blev hängande i luvan och kvävdes till döds.

Jag ser ingen anledning att riskera ungarnas liv genom att sätta på dem opraktiska kläder. Jag ser hellre att de kan leka obehindrat utan att behöva tänka på att de kan fastna i något. Dessutom är inte huvtröjor med fasta huvor tillåtna på många skolor/förskolor.

Kläderna är ju inte gratis, paketet kostar 1700 kr st och jag har ingen lust att lägga ut pengar på kläder vi inte kan använda.

Mina pojkar har provat huvtröjor som de fått av min mamma men de vill inte ha dem på sig, tycker mest att huvan är i vägen.

Anonym sa...

Med det som argument förstår jag att du inte vill använda huvor...

Och det var rätt dyrt för att vara "test" så ok, skicka tillbaks!

Men annars vore det ju en chans att verkligen säga vad man tycker om huvor, för jag tror att producenter/tillverkare bryr sig mer om vad konsumenterna tycker än vad konsumentverket säger...

Béatrice Karjalainen sa...

Jag har inte beställt ännu, vi skall svara denna vecka om vi vill vara testfamilj även detta år.

Har talat om för de två producenterna vad jag anser om huvor och det är minst 10 testfamiljer till som tvekar att vara med just för att det är huvtröjor (och de här uppe i norr ser inget behov av funktionst-shirtar). De som gör Gneiskläderna är ett relativt nystartat företag med 2 killar i Luleå. Vi som varit testfamiljer förra året har haft väldigt bra kommunikation med dem men just när det kommer till huvorna verkar de inte ha lyssnat fastän flera påpekade att de inte ville ha huvtröjor när vi fick första brevet om vad testpaketet skulle innehålla :-(

Jättetrist för vi har gillat förra testpaketet.

Botilda sa...

Nä, huvor går bort! (fast den där superfina fleecen från Molo som jag bara inte kunde låta bli att köpa har huva - funderar på att sy om den) Inte vill man riskera att små klättermöss blir hängande i huvan heller. Pårom igen!