22 september 2007

Fadderbarn

Nu har jag bestämt mig jag skall stödja ett barn någonstans i världen. Ge ett barn en chans till ett bättre liv än vad hon/han annars hade kunnat få. Ett par hundra i månaden är ju ingenting.

Så nu måste jag bara bestämma mig för vilken organisation jag tror gör det bästa jobbet. Några tips?

Jag uppmanar även er andra att göra samma sak om ni inte redan är faddrar förstås.

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

eatfrog sa...

Jag är typ, supermegaskeptisk till sånadär organisationer. Ja egentligen all sån u-landshjälp. Och jag vet inte ens varför om jag ska vara ärlig.

Det känns som om pengarna bara försvinner på vägen, och några slantar spelar ingen roll när det är så enorma mängder lidande överallt i världen.

Jag tror jag har blivit gammal, bitter och uppgiven. :D

Béatrice Karjalainen sa...

Det jag tycker verkar bra med ex. Barnfonden är att man är sponsor för ett specifikt barn. 80% av de pengar man skickar går direkt till inköp av saker till barnets familj. Skickar man ex. födelsedagspengar gå de pengarna oavkortat till inköp till fadderbarnet. Man får ju hoppas att de uppgifter man får stämmer. Tror att de stora organisationerna kollas rätt väl.

Barnfonden vill inte att man skickar saker utan pengar så att man stödjer den inhemska ekonomin vilket verkar vara en sund inställning. Sen har man ju alltid möjlighet att skriva och hälsa på sitt fadderbarn och få deras syn på saken.

Stödjer då och då mer allmänna kampanjer men där ser man aldrig vad som sker med pengarna så att få följa ett barn och veta att det kan få det lite bättre med hygien, skola osv. skulle kännas rätt bra.