30 september 2007

Punka igen och en större katastrof

Idag när jag skulle köra Vincent till karaten så var vi lite sena så det var bråttom bråttom. Jag brummade iväg men han inte långt på vår gata förren allt bara kändes knas. Stannade bilen och gick ut för att kika. Höger framdäck var PLATT. Det har varit lite pyspunka på det ett tag så jag pumpat det nästan varje dag i veckan men nu var det alltså helt tomt. Ja ha där fick jag för att jag hade tänkt åka till verkstan på måndag med däcket. Det var bara att försiktigt köra hem igen. Vilken tur att jag hade köpt nytt däck sen jag använde upp mitt gamla extradäck. Alltså först inte en punka på typ 10 år och sen 2 punkor på bara några månader. Gud så irriterande, får skaffa klippkort på Däckia tror jag.

Det blev ingen karate idag och en mycket besviken Vincent storbölade och skällde på mig för att jag inte hade kollat däcket innan. Lovade honom att han skulle få åka till GAME i Luleå och köpa ett spel, han har toklängtat efter Lego Starwarsspelet länge nu och eftersom han spelat det hos sina faddrar och hemma hos kompisar så många gånger nu så räknade jag med att han skulle klara av det.

Sambon och jag (ja mest sambon) bytte däcket och så for jag och barnen till Luleå. Vi hade tur det fanns ett sådant spel vi sökte i begagnathyllan. For en sväng förbi Djurmagazinet och köpte lite kattleksaker (bara 11 dagar kvar nu tills Eduard är här) och sen hem.

Väl hemma skulle sambon hjälpa Vincent att sätta igång spelet men det gick inte, skivan var så repig att den inte gick igång, då bröt Vincent ihop igen och var skitarg på mig som tvingat honom köpa en trasig skriva. Försökte förklara att ibland blir det så när man köper begagnat och att jag får försöka byta den i morgon på lunchen. Han skrek och höll på så jag har god lust att bara lämna igen skivan och ta pengarna istället. Varför måste minst lilla motgång rendera ett helvetesutbrott varenda gång?

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

usch, inget bra slut på veckan med andra ord. Varför finns det inget bra ord i svenskan för engelskans tantrum? utbrott räcker liksom in till... i alla fall inte hemma hos oss.

Béatrice Karjalainen sa...

Tantrum är nog precis det ord jag hade velat använda i går.

Anonym sa...

Oj...här händer både det ena och andra. Ville bara berätta att jag länkar till dig idag med anledning av att jag skriver om västerbottenpeston i min nya blogg. Förhoppningsvis hittar några nya läsare hit eftersom det idag skrivs om mig i Metro.

Béatrice Karjalainen sa...

Ah vad kul, shit då måste jag ju skriva något intelligent idag med andra ord ;-)

Rolf sa...

Vad sägs om "psykbryt"?