14 oktober 2007

Klantbea

Jag köpte mig ett nytt UV-filter till kameran, tyckte han på Expert frågade mig om vidden på objektivet men han frågade visst efter vilken vidd det var på gamla UV-filtret så jag fick ett 55 fastän jag skall ha ett 58. Måste därmed åka in och byta i morgon :-(

Det gamla sitter som berget så för att kunna ta lite foton bestämde jag mig för att knacka bort det trasiga glaset. När det bara var en stor skärva kvar fick jag ett hjärnsläpp och greppade om kanten med handen och drog. Inte så smart trasigt glas är rätt vasst, resultat = 2 sönderskurna fingrar.

Får se om jag kan få loss den gamla ringen eller om jag måste vända på det nya och skruva fast det i de invändiga gängorna. Jag kommer tappa lite ljusinsläpp och vidvinkel men det får vara en temporär lösning om den inte lossnar. Annars får jag väl köpa nytt objektiv eller lämna in kameran någonstans där de vet hur man får loss ett trilskande UV-filter. Undra om det kan gå på försäkringen i så fall med tanke på hur skadan uppstod. Kameran låg ju i sin kameraväska i min ryggsäck.

Inga kommentarer: