26 november 2007

Hepp då var man inte ensam längre

I lite mer än 4 år fick Pärlplatsen vara det enda communityt som riktade sig enbart mot pärlare. Ser nu att Hillhoof byggt Pärlguiden som till stor del påminner om det som Pärlplatsen har. Dvs artiklar om pärlade (om än långt ifrån lika många som finns på Pärlplatsen), forum och galleri. De har även flera av de funktioner som ligger halvfärdiga i CMS:et och som förslag på nya funktioner i forumet dvs kunna lägga in events, mer ordnad köp/sälj, bättre länkregister osv.... Kanske bäst att jag ägnar julen åt att fixa till de där grejerna nu då så alla mina medlemmar inte flyr över dit särskilt inte när en av mina annonsörer lockar med presenter för alla som registrerar sig på den sidan. Eller så litar jag på att mina medlemmar är lojala och ser bakom flashiga funktioner och 10 g pärlor. Vi har ändå hängt ihop i flera år.

Deras egen reklamtext:
En community för dig som gillar att arbeta med pärlor. Här kan du läsa artiklar, diskutera i forum, delta i grupper, ladda upp bilder och mycket mera.
Min egen beskrivning av Pärlplatsen brukar lyda så här:
En webbplats där du kan hitta information om olika pärlhantverk med diskussionsforum och ett galleri där medlemmarna delar med sig av sina verk för inspiration
Lite trist är det ju att någon väljer att skapa en konkurrent rakt av så där men det är ju bara att se hur det blivit på ex föräldracommunityfronten först fanns bara färäldraNätet (nu mer allt för föräldrar) och sen när de blev populära såg andra inkomstmöjligheter och det ploppade upp communitys just om föräldraskap. Alla vill väl ha sin del av annonsintäktskakan kan jag tänka mig. Försökte se vem som låg bakom sidan men det var inte helt lätt.

Skall väl ta det som en komplimang men jag blir ärligt talat lite ledsen i ögat. Pärlplatsen är min lilla baby och det känns inte kul att ha blivit kopierad. Men å andra sidan kan jag väl knappast patentera konceptet (?)

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: