29 december 2007

Hur länge skall man behöva vänta?

Sista veckan i februari 2007 remitterade min läkare på Hermelinen mig till Sunderby sjukhus för en kapselendoskopi. I maj 2007 fick jag komma till en läkare på Sunderby Sjukhus som pratadem ed mig om undersökningen men sa även att utrustningen hade de bara haft till låns och de skulle köpa in egen efter sommaren så då skulle jag bli kallad. Han sa förvisso inte vilken sommar. Jag väntar alltså fortfarande på undersökningen.

Har inte fått några järnsprutor sen 9 januari 2007 och järnvärdena ligger och skvalpar kring 100 men just nu tror jag de är lägre, måste gå till VC på onsdag för idag höll jag på att svimma på förmiddagen.

Det är fint när vårdgarantin inte gäller undersökningar utan jag fick ju komma till en läkare inom 3 månader och prata om undersökningen det räknas visst som ok beteende. Grrrr....

Ringde SEB Tryggliv som är vår privata vårdförsäkrare och hörde om de kunde hjälpa till att snabba på det hela men eftersom det var en undersökning i allmänna vården kunde de inte göra något de kunde inte heller hjälpa till och se om vårdkön var kortare i något annat landsting. Hon frågade MIG om utrustningen fanns på något privatsjukhus för hon TRODDE inte att det skulle finnas inom det privata. Dumma jag som trodde att det var hennes jobb att veta/ta reda på sådant.

Så blir ni sjuka och har privat vårdfösäkring se till att bli sjuk inom något som det finns privatsjukvård som undersöker och behandlar oxå annars är inte försäkringen mycket värd.

Inga kommentarer: