21 januari 2008

Lunginflammation men bra Hb

Icke-bakteriell lunginflammation blev min diagnos efter 2,5 timmar på vårdcentralen idag. Gå hem och vila var orden. Vila hmmm just nu när jag är sjuk just då dyker det upp en massa jobb som läggs på mig. Och säga nej skulle knappast fungera så det är bara att bita ihop och hoppas högerlungan repar sig och att det inte sprids till vänster lunga oxå. Jag skulle gladeligen ta min vanliga röst tillbaka oxå för just nu kraxar jag som en skadeskjuten fågel.

Läkaren frågade mig om jag ville bli sjukskriven, är inte det hans jobb att bedöma det? Hade ingen lust att få en sjukskrivning av läkaren och sen inte få den beviljad av FK. Förvisso säger de nya reglerna (för de har trätt i kraft va?) att lunginflammation ger rätt till 2 veckors sjukskrivning (fick höra idag att det bara skulle vara 1 dag men det verkar fel). Men som sagt just nu så känner jag att det inte skulle funka att vara sjuk på jobbet :-( Men vad får man för det, nada mer än sämre hälsa. Skall i alla fall försöka jobba lite kortare dagar, sen hur jag löser det gällande detekonomiska får jag väl se. Vill ha så lite med FK att göra som det bara går.

Men mitt HB var hyfsat 108. Vilket var väldigt förvånande med tanke på hur jävla risgt jag mått de senaste 3 månaderna, trodde värdena var i totalt bott. Mysko mysko, men det betyder att jag skulle våga börja träna igen efter att lunginflammationen gett med sig. Och eftersom anemin verkar hålla sig borta (108 får väl räknas som normalvärde på mig) kanske det inte är någon idé att kasta bort 5000-7000 för vården för kapselendoskopin?

Nu skall jag nog byta om till myskläder och krypa upp i soffan eller i sängen med laptop + bok (ja man kan ju inte bara syssla med en sak :-) har några rättningar av ett utbildningsmaterial som borde fixas men det kanske jag hinner med på jobbet i morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stackare! Jag tycker du ska vara hemma - man är sjuk när man har lunginflammation. Och du - gör nu kapselendoskopin också. Du har ju väntat hur länge sm helst och det är ju bra att få reda på hur det ser ut i tarmarna, ifall anemin kommer tillbaka (vilket vi hoppas att en absolut inte gör). Kram.