22 april 2008

En riktigt trevlig aff-musikträff

Idag tisdag har jag tid att sitta ner en stund och skriva om lördagskvällen. Jag kom till centrala Stockholm strax efter 15 och tog mig mot vandrarhemmet som skulle vara min boning över natten (skulle egentligen sovit hos en kompis men planerna blev ändrade och det var så bekvämt att sova nära där festen var plus att bara ha mig själv att tänka på under morgonen). Jag rekommenderar vandrarhem plus på Fridhemplans vandrarhem.
Hade
På vägen dit passade jag på att inhandla lite frukt, ost och kex samt något att dricka till mig. Gick förbi en kaffeaffär och köpte kaffe till Ziggy som vi skulle husera hos. Gud så gott kaffe luktar, jag smet in på ett Lindex och hittade en perfekt singoallatop att ha under korsetten. Blev toklycklig för precis en sådan har jag sökt en evighet. Biträdena i butiken sniffade i luften och konstaterade att någoon bar på kaffe, de längtade nog efter stängningen och få gå hem och fika.

In på rummet (ett litet men funktionellt med skön säng samt egen toa/dusch och internet) och snabbduschade, sminkade mig och klädde på mig. Sneglade på klockan och insåg att nu var det bråttom att hinna till David kl 17. Gick raskt och en bit fram fick jag syn på Evie men jag han inte ikapp henne förren utanför Ziggys port. Vi ringde på dörren prick kl 17 men var inte först PPP var redan där och Pappa Joe som kommit redan dagen innan och sovit hos Ziggy. Så vi stövlade ut i köket efter välkomstkramandet och började hacka grönsaker/frukt och lägga upp ost och kex. Bordet dignade av goda saker, sen droppade allt fler in och ännu mer ställdes fram.

Tillslut var det bara Beblon som saknades och strax innan 18 kom hon inrusandes med andan i halsen. Vi småsurrade lite innan det kl 18 blev dags att dra igång vår utvalda musik. Denna gång kördes musiken från en dator med winampen synlig på TV:n, ett smart drag för nu kunde man se vilken låt det var, vilken grupp och vem som tagit med låten. "Vad kommer nu vad kommer nu" lät det nog efter varje låt och diskussioner kring musiken utbröt. Men givetvis avhandlades en hel del andra ämnen oxå. Vi glufsade i oss ohemuliga mängder ost (kommer nog inte vara sugen på ostbricka på ett bra tag) och de andra drack en rätt stor mängd alkohol, inklusive ett tequila race till Kickis nostalgilåt.

Då och då bildades små öar av folk som fördjupade sig i något ämne och som vanligt är det då jag kan känna mig som ett ufo, många av de andra pratas nog mer vid "privat" och därför avhandlades en del "när ni kommer och hälsar på" eller "gud så kul det var när vi..." men så är det ju alltid. Beblon ville konstant dansa och ryckte i oss andra eller stod och svävade ut på golvet själv, Kicki hoppade som en galning emellanåt och sa nog "Åh gud så bra" 50 gånger under kvällen :-) Själv dansade jag lite av och till när musiken var dansvänlig. Vi hade det riktigt trevligt.

Kring 2-snåret började det dock märkas att jag var den enda nyktra i sällskapet, Beblon tjatade om högre musik (vi hade kommit överens om att dra ner volymen för att slippa att grannarna ringde och bad oss sänka som förra gången). Det började hoppas hej vilt i bonuslåtlistan och samtliga mina skippades brutalt fast inte lika brutalt som Ziggys för de låg inte med i låtlistan en gång, så efter lite trixande från PPP kom de med och spelades i ett svep. Men värst var väl att samtalsämnena började loopa vilket de gör när alkoholnivån nått en viss nivå. Så kombinerat med egen trötthet ledde det till att jag tackade för mig och gick de 5 minuterna till mitt hotellrum. Jag läste en stund men sen däckade jag snabbt och sov hur gått som helt men vaknade jättetidigt och trodde att jag försovit mig. Såg på klockan och insåg att jag kunde sova 2,5 timmar till. Skönt! Somnade om direkt.

Gick sen upp och tog en lång dusch, gick och käkade frukost och packade sen mina saker. Vårsolen sken ute och det var varmt och skönt. Så jag tog mig en skön promenad i solen och stannade till i en park och satte mig och läste min bok. Sen bar det av till Arlanda och hemfärd till Boden.

Hade med min lilla kamera men de laddningsbara batterierna som var med som reserv visade sig inte vara uppladdade så det blev inte så många kort och definitivt inte några roliga kort. Några porträttbilder och gruppbilder mer intressanta för de som var där än övriga.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: