11 april 2008

Ett år äldre

Ja ha då har klockan slagit över 12 och det är 11 april och jag måste därmed bjuda på fika på jobbet.

Så om kakorna och pajen överlever natten i kylen så får de chokladtårta med tryffel, får se om jag ids rosta pinjenötter i morgon bitti (en på jobbet ville ha något med choklad), Kaffe- och hasselnötskaka (som Jalle tyckte lät god, men det fick bli små modifieringar av receptet för inte fan gick den att dela) samt en Hallonpaj om gelatinet stelnar tills i morgon (en på jobbet ville ha en mangopaj men mangon på ICA och Coop Forum var stenhård och ni vet ju sen tidigare vad jag tycker om att göra mangopaj då).

Bilden till vänster visar hur det går till att separera ut kärnorna från hallonen. Man tager vad man haver, en mortelpinne och en sil och vips kan man göra hallonpuré hyfsat snabbt.

Som vanligt blev det ju ett litet mindre missöde när jag skulle baka. Jag hade noggrant kollat ingredienslistorna och summerat mängden av allt innan jag for och handlade men när jag väl står där och skall göra tryffeln så inser jag att jag inte har något smör kvar. Kollar receptet och nog fn har de glömt att skriva med smöret i ingredienslistan, det står bara med i löptexten (ingen mängd dock med ~50-75 g är rätt lagom). Så det var ju bara att kl 22:00 sätta mig i bilen och fara till Shellmacken här bredvid men de hade bara Milda. Hepp for vidare till Statoil inne i stan (det var för denna eventualitet jag tog bilen och inte gick till Shellmacken 300 meter bort) men de hade oxå bara Milda kvar. Hmm skall jag bara smälta choklad över istället? Nä gud så tråkigt. Jag chansade på att Statoil i Gammelstad hade smör och for dit, en resa på ca 13 minuter och visst de hade smör, hem igen och bakade klart. Vad gör man inte för sina arbetskamrater ;-)

Jag brände mig oxå men det berodde på ren klantighet, man skall inte ta ut ett galler med grillvante på, sen ta av vanten och ta gallret med handen där att flytta det. Då får man aj aj på fingrarna.

Nu dags att stänga ner datorn och sova en stund så kakorna tar sig till jobbet i morgon bitti.


Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer:

eatfrog sa...

grattis grattis!

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen Bea :)

När jag ser all den hallon kan jag inte låta bli hur många polacker det krävdes för att plocka dessa :P

Linda sa...

Grattis Bea!
Hoppas det gick bra med allt bakande!

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen!

Béatrice Karjalainen sa...

Tack allihop.

Kakorna tog sig till jobbet och blev uppskattade även om min dubbling av gelatin intew räckte till hallonpajen så den blev aningen lös. Nästa gång får jag ta mer gelatin.

Anonym sa...

grattis i efterskott! Hade tänkt skriva redan igår, men blev upptagen med att torka kräk, så då föll det bort tyvärr. Hoppas du hade en jättefindag och blev uppvaktad ordentligt!
ha det gott/Magda

Anonym sa...

Åhå- Det är till att ha blivit äldre. Man får väl säga grattis, då.

Grattis!

Béatrice Karjalainen sa...

Tack Bert och Magda.