10 maj 2008

Final Körslaget

Skriver ner medan jag tittar så postar jag sen när jag sett klart.

Lite besviken på Team Brolles förstalåt, det var för lite körsång och för mycket solistsång och dans. Saknar det maffiga i körsången tyvärr. Men som tur är sjunger Team Cans en låt jag avskyr. Det som är konstigt är att kortreprisen av låten lät så mycket bättre.

Men trots att jag inte gillar låten så tyckte jag det blev ett mycket bra framträdande så jag måste säga 0-1 till Mora.

Suspisious Minds är en svängig låt som jag tycker Team Brolle gör väldigt bra men O Fortuna blir nog giftig, minns ju hur jag rös av välbehag förra gången. Tycker Team Brolle förlorar lite på att sprida ut sig på scenen så, de verkar alltid 10 mindre än Team Cans.

O Fortuna är så maffig, men de har en stämma med mot slutet som jag tycker låter helt fel och stör mig lite. Svårt svårt att sätta en poäng här så de får en var :-) 1-2 till Mora med andra ord.

Båda lagen verkar vilja satsa på ungefär samma projekt, ungdomshus i hemstaden. Här i Boden har vi Ungdomens Hus som skulle behöva en pengainjektion för att rusta upp musikstudion mm. I Mora verkar de vilja starta upp något liknande för just nu finns nästan inget i lokalen och inga kommer dit.

Linving on a Prayer i två helt olika tappningar och där gillade jag Team Brolles bäst (liiiite för mycket Brolle i låten dock, varför skall det vara så svårt att låta kören sjunga) för Team Cans lät mer som originallåten och inget nytt och eld på scen kändes helt onödigt. Så 2-2 blev mina poäng. Men eftersom jag själv bor i Boden och har 2 barn som om ca 10 år kommer hänga på Ungdomens Hus får jag väl lägga min röst där.

En fundering jag haft är varför Team Cans har fått ha 2 färger som sin lagfärg när alla andra haft bara en. Det hade väl inte varit lika effektfullt att stå i röda kåpor och sjunga O Fortuna. För svart kan ju inte ha varit deras primära färg för den har ju bla Team Brolle oxå använt.

Jag tror Bodensarna ringer allt de kan just nu för jag har ingen signal alls på min fasta telefon för tillfället. Tur man har mobiltelefon om man skulle behöva ringa efter en ambulans :-/

Men inte hjälpte bodensarnas ringande för det. Team Cans vann. En välförtjänt vinst de har varit väldigt bra hela serien. Skall bli kul att se om detta har någon effekt på körlivet i Sverige, ökar intresset? Såg ett reportage tidigare idag om Caroline af Ugglas "kör för alla" den enda kör jag skulle kunna vara med i tror jag.

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: