11 juli 2008

Rödbergsfortet

Under gårdagen spenderade vi några timmar uppe på Rödbergsfortet. Man får ju ta och se de turistmål som finns i den egna staden.

Vi var uppe strax innan kl 13 så barnturen skulle vara, ett äventyr på fortet. Våra barn togs om hand om av en guide och vi vuxna kunde därmed haka på en vuxentur som startade samtidigt. Perfekt.

Vi gick med vår guide runt inne i fortet och fick dess historia, levnadsbeskrivningar och skrönor berättade för oss. Guidningen tog ca 90 minuter. När vi precis skulle upp på toppen för att se kanonerna kom våra barn och anslöt, då var deras tur slut och guiden visste ju på ett ungefär var vi var så hon kom och överlämnade barnen så de fick följa med upp.

Barnen hade fått leta upp guld och fått var sin "guldklimp" med sig hem. Efter vår guidning fikade vi och tog vi oss egna promenader runt de saker som fanns utomhus. Barnen visade glatt var de hade fått korsa ett minfält och var de hemliga tecknena som ledde dem rätt fanns.

Detta är en aktivitet jag kan rekommendera för både vuxna och barn, smidigt att man kan lämna barnen och gå på egen tur om man kommer till 13-turen. Skönt att för en gångs skulle kunna få lyssna och se på saker utan en otålig 5,5- och 7-åring med sig.

I mitt Picasagalleri finns några bilder från vår dag på fortet. Du kan även se det som bildspel här:


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: